Отговорна Игра

Хазартът е изключително популярна форма на забавление в световен мащаб, но същевременно крие и някои сериозни рискове и опасности. Екипът на Kazinoto.net подкрепя изцяло принципите за отговорна игра и отношение към хазартните игри. Призоваваме всички наши читатели да играят с мярка и да не бъдат безразсъдни, защото хазартната зависимост е напълно реален и широко разпространен проблем.

Голяма част от играчите смятат, че хазартната зависимост е проблем, който няма да ги сполети. Често обаче зависимостта се развива по начини, които не винаги сме способни да “уловим” и пресечем навременно. В най-тежките случаи, хазартната зависимост може да нанесе непоправими вреди в живота на зависимите. Загубата на спестявания, жилище и семейство е често срещано при хората, които не са в състояние да спрат навременно и да преустановят играта.

Според някои изследвания, причините за развитие на хазартна зависимост се крие не толкова в желанието за бързо и лесно забогатяване. Водещият фактор тук е по-скоро чувството на внезапен приток на адреналин, което усещаме, когато залагаме. Специалистите смятат, че именно в това чувство на адреналин и вълнение се крие основата на последвалата зависимост. Много хора използват хазарта и като начин да забравят проблемите си, което със сигурност не е най-добрият подход в случая. В повечето случаи, проблемите на потърпевшия единствено се задълбочават и добиват още по-сериозни размери.

Съветваме ви категорично да преустановите играта си, ако забележите някой от следните симптоми за развитие на хазартна зависимост:

Нужно е да разберете, че хазартната зависимост не е проблем, който ще изчезне от самосебе си. Ако не вземете навременни мерки, най-вероятно проблемът ще ескалира и ще доведе до още по-сериозни последствия. Ако смятате, че сте развили подобен проблем или сте в процес на развитие на такъв, съветваме ви да потърсите професионална помощ. Посетете този адрес към Министерството на здравеопазването и разберете как бихте могли да потърсите съдействие.

open
Нагоре