Системи за игра на рулетка и как да ги използваме?

Как да печелим на рулетка - това е въпрос, който вероятно всички любители на играта си задават през цялото време. Можем да сме сигурни, че няма човек, който да има категоричен отговор със стопроцентова успеваемост. Със сигурност обаче има достатъчно професионални системи за рулетка, които можете да изпробвате и да прецените дали работят за вас.

Повечето от тях са базирани изцяло на прости математически формули, които не са никак трудни за разбиране. В рамките на този текст ще ви представим някои от най-известните стратегически подходи към играта, които са били измисляни до момента. Кой знае, може би те ще проработят за вас?

Най-добрите онлайн казина за рулетка за юли 2024
# Казино Бонус* Лицензиран от Брой маси Рейтинг Посети
1 PalmsBet
5
Бонус:
100% до2000 лв
Лиценз:
Брой маси:
10+
5
Грабни бонуса PalmsBet ревю
2 Betano
4.8
Бонус:
100% до1500 лв
Лиценз:
Брой маси:
8+
4.8
Грабни бонуса Betano ревю
3 Sesame
4.5
Бонус:
100% до300 лв
Лиценз:
Брой маси:
8+
4.5
Грабни бонуса Sesame ревю
4 PokerStars
4
Бонус:
100% до2875 лв
Лиценз:
Брой маси:
8+
4
Грабни бонуса PokerStars ревю
5 Bwin
4
Бонус:
100% до400 лв
Лиценз:
Брой маси:
8+
4
Грабни бонуса Bwin ревю
6 Inbet
4
Бонус:
100% до1500 лв
Лиценз:
Брой маси:
8+
4
Грабни бонуса Inbet Очаквайте скоро
*В сила са условията на казината! 18+

Съществуват ли печеливши системи за рулетка?

Рулетката е игра с история, простираща се векове назад във времето. Именно това е и основната причина да съществуват десетки различни стратегии, използвани от милиони играчи в световен мащаб. Някои от тях са измислени от добре познати математици, което би следвало да ви говори, че са добре обмислени и създадени с достатъчно познания по отношение на цифрите.

Системи и стратегии за игра на онлайн рулетка

В следващите редове ще разгледаме само част от най-популярните математически системи за рулетка. Отново ви напомняме, че нито една от тези системи не гарантира успех. Не забравяйте, че това е хазарт и че шансът все пак играе голяма роля в случващото се. Тези системи обаче ви предоставят подход, който евентуално би могъл да ви донесе успех, стига да следвате правилно посочените стъпки. Нашият съвет е да изпробвате възможно най-много от тези стратегии и сами да изберете правилната за вас.

Мартингейл

Когато говорим за най-популярните системи за рулетка, няма как да не започнем от Мартингейл - може би най-предпочитаната от повечето играчи. Тя се базира на изключително семпъл математически подход, при който играчът удвоява залога си след всяка загуба, а след печалба се връща обратно към първоначалния си залог.

Сигурни сме, че напълно сте разбрали как работи Мартингейл, но все пак ето един пример:

 1. Залагате 2 лева, но губите.

 2. Удвоявате залога си и този път залагате 4 лева.

 3. Отново губите, поради което удвоявате и този път и залагате 8 лева.

 4. След нова загуба, удвоявате тези 8 лева и играете с 16 лева.

 5. Най-сетне печелите, поради което се връщате обратно към първоначалния залог от 2 лева.

Повече от лесно е, нали?

Много опитни играчи съветват да започнете играта си с Мартингейл от възможно най-нисък залог, особено и ако сте новобранци и нямате досегашен опит с професионални системи за рулетка. Същевременно други любители на играта смятат, че Мартингейл е твърде рискована стратегия и трябва да се избягва. Основният довод за това е, че съществува опасност да изпразните банката си твърде бързо, ако нямате достатъчно късмет в конкретния ден.

# Размер на залога Победа/Загуба Спечелено/Загубено Размер на банката
- - - 100лв.
1 1лв. Загуба -1лв. 99лв.
2 2лв. Загуба -2лв. 97лв.
3 4лв. Загуба -4лв. 93лв.
4 8лв. Загуба -8лв. 85лв.
5 16лв. Победа +16лв. 101лв.
6 1лв. Победа +1лв. 102лв.

Джеймс Бонд

Кой не би искал да опита стратегии за рулетка, кръстени на самия Агент 007? Дори и само за да си представите, че сте самия Бонд, облечен в култовия си черен смокинг и заел място край масата с чаша скъпо уиски.

Някой би си помислил, че няма как това да не е най-сигурната система за рулетка, имайки предвид, че във филмите за Агент 007 Бонд почти винаги печели, играейки хазарт. Както обаче вече казахме, подобна система, гарантираща успех, не съществува. Нека обаче разгледаме какво представлява системата “Джеймс Бонд”.

Система за онлайн рулетка Джеймс Бонд

От книгите и филмите за Бонд знаем, че героят на Иън Флеминг е предпочитал да играе най-вече бакара, но сред хазартните му авантюри попада и рулетката. Системата, кръстена на него, практически покрива повече от половината маса за залози. Може да се каже, че този подход е базиран на плоския залог, т.е. - на всяко едно завъртане на колелото, вие залагате една и съща сума. Имате нужда от 20 единици в банката, с които да стартирате системата. От вас се изисква да направите три последователни залога, както следва:

 1. Залагате 14 лева на 19-36.

 2. Още 5 лева поставяте 13, 14, 15, 16, 17 и 18.

 3. Останалият 1 лев поставяте на 0.

Както вероятно сами сте изчислили, при всяко едно завъртане вие имате направен залог от общо 20 лева. Правейки проста сметка се вижда, че тук имаме 25 числа, които могат да ни донесат успех и 12, които ще направят залога ни неуспешен.

Пароли

Има известен брой хора, които смятат, че системата Пароли е отговорът на въпроса “Как да печелим пари от рулетка”. Видно е, че този подход има своите верни фенове, особено щом се е запазил и до днес.

Смята се, че системата Пароли съществува от повече от един век и се е зародила в бляскавия Монте Карло - една от меките на хазарта в световен мащаб. Не сме сигурни, дали това наистина е така, но и надали е чак толкова важно. От далеч по-съществено значение е какво точно представлява тази стратегия.

Обръщайки поглед към математическия подход, то спокойно можем да кажем, че системата Пароли е антипод на Мартингейл, тъй като тук се използва положителна прогресия - удвояваме залога си след печалба, а след загуба се връщаме в началото. Друг важен детайл е, че ако успеете да отпразнувате серия от три поредни печеливши завъртания, то отново трябва да се върнете към първоначалния си залог и отново да стартирате наново. Чисто статистически, след три поредни победи вероятността да спечелите намалява, поради което следва да се прояви предпазливост.

Ето как работи Пароли:

 1. Започвате играта си с 1 лев и печелите.

 2. Удвоявате залога си и той става 2 лева. Отново печелите.

 3. Следващият ви залог е в размер на 4 лева, но губите.

 4. Връщате се обратно на 1 лев и започвате отначало.

Почитателите на Пароли смятат, че това е една от най-балансираните математически системи за рулетка, що се отнася до банката и бюджета за игра. Сравнено с Мартингейл, тя не е чак толкова рискова.

# Размер на залога Победа/Загуба Спечелено/Загубено Размер на банката
- - - 100лв.
1 1лв. Победа +1лв. 101лв.
2 2лв. Победа +2лв. 103лв.
3 4лв. Загуба -4лв. 99лв.
4 1лв. Загуба -1лв. 98лв.
5 1лв. Победа +1лв. 99лв.
6 2лв. Победа +2лв. 101лв.

Д’Аламбер

Когато основната ни тема е системи за игра на рулетка, няма как да не споменем и системата Д’Аламбер, кръстена на прочутия френски математик Жан льо Рон д’Аламбер, живял през 18-и век. Ние обаче не сме тук, за да си говорим за история, поради което няма да задълбаваме в неговото битие, макар и да има какво да се прочете за тази личност.

И така, какво представлява подходът Д’Аламбер? И защо се причислява към сравнително печелившите системи за рулетка?

Подобно на Мартингейл, при Д’Аламбер ние намаляваме залога си след печелившо завъртане и го увеличаваме след неуспешно такова. За разлика от Мартингейл обаче, тук не удвояваме залога си, а го увеличаваме с една единица, което е съществена разлика.

Ето как работи Д’Аламбер в практика:

 1. Започнете със залог от 1 лев и играйте със залог тип 50/50 - черно/червено, четно/нечетно или високо/ниско. Някои биха определили това като стандартна система за рулетка черно - червено.

 2. Ако претърпите загуба, сложете още 1 лев и заложете 2 лева.

 3. Ако и този път претърпи поражение, поставяте още една единица и залагате 3 лева.

 4. Този път имате късмет и печелите! За разлика от Мартингейл, тук не се връщате към първоначалния залог, а просто намалявате с една единица - така се връщаме към 2 лева.

Вероятно вече разбирате защо Д’Аламбер се смята за една от най-безопасните системи за рулетка. За разлика от Мартингейл, тук увеличението на залога след загуба не е чак толкова голямо, което е по-щадящо за банката ви. Тук обаче се крие и недостатъкът на системата - понеже рискът е възможно най-малък, печалбите също са такива, сравнено с други подходи.

# Размер на залога Победа/Загуба Спечелено/Загубено Размер на банката
- - - 100лв.
1 1лв. Загуба -1лв. 99лв.
2 2лв. Победа +2лв. 101лв.
3 1лв. Победа +1лв. 102лв.
4 1лв. Загуба -1лв. 101лв.
5 2лв. Победа +2лв. 103лв.
6 1лв. Победа +1лв. 104лв.

Фибоначи

Не е нужно да сме специалисти на тема “Стратегии за рулетка”, за да знаем кой е Фибоначи и какво представлява неговата математическа редица - това е нещо, което със сигурност сте учили в училище.

А ако сте забравили какво е Редицата на Фибоначи, нека ви припомним - при нея всяко едно число е сбор на двете предходни. И изглежда ето така:

Редица на Фибоначи - система за игра на рулетка

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610 и т.н.

И тук идва въпросът - как точно Редицата на Фибоначи намира място сред най-популярните системи за игра на рулетка?

Подобно на Мартингейл, при Фибоначи ние увеличаваме размера на залога си при загуба, но не го удвояваме, а действаме според правилата на Редицата - всяко число е сбор на предходните две.

Когато имаме печелившо завъртане, тогава не прекъсваме последователността на Редицата, а просто задраскваме последните две цифри. Цялата игра приключва в момента, в който се върнем отново на 1 - тогава вече сме на плюс.

# Размер на залога Победа/Загуба Спечелено/Загубено Размер на банката
- - - 100лв.
1 1лв. Загуба -1лв. 99лв.
2 1лв. Загуба -1лв. 98лв.
3 2лв. Загуба -2лв. 96лв.
4 3лв. Загуба -3лв. 93лв.
5 5лв. Победа +5лв. 98лв.
6 2лв. Победа +2лв. 100лв.

Оскар Грайнд

Сред най-известните системи за игра на рулетка можем да споменем и тази, наречена Оскар Грайнд. Също като останалите други, за които говорихме до този момент, тя не е никак сложна и бързо бихте могли да разберете концепцията ѝ.

Ето и как работи системата за рулетка Оскар Грайнд.

 1. Изберете залог от типа 50/50 - червено/черно, четно/нечетно, високо/ниско.

 2. Заложете 1 лев, например. Ако спечелите, тогава серията ви приключва и започва отначало. Ако загубите, то тогава залагате точно толкова, колкото е бил изгубеният ви залог.

 3. Ако спечелите, увеличавате следващия си залог с още 1 лев. Продължавате да играете, докато чистата ви печалба стане 1 лев.

 4. Продължавате да повтаряте системата, трупайки печалби от 1 лев.

Обяснено с едно изречение, при Оскар Грайнд залозите започват от 1 единица и не се увеличават, докато не се получи загуба, а след това победа, при което увеличаваме с още една единица. Серията приключва в момента, в който имаме 1 единица печалба.

Хората опитват какво ли не, за да се радват на печеливши комбинации на рулетка. Системата Оскар Грайнд има една основна идея, а именно - че при дълга серия от загуби, вашият залог остава нисък, докато ако попаднете в серия от победи, залогът се увеличава, докато в крайна сметка достигнем печалбата от 1 единица.

# Размер на залога Победа/Загуба Спечелено/Загубено Размер на банката
- - - 100лв.
1 1лв. Загуба -1лв. 99лв.
2 1лв. Загуба -1лв. 98лв.
3 1лв. Загуба -1лв. 97лв.
4 1лв. Победа +1лв. 98лв.
5 2лв. Победа +2лв. 100лв.
6 1лв. Победа +1лв. 101лв.

Фреди

При система Фреди, рулетката отново остава сравнително просто занимание. Както при останалите системи за рулетка, които детайлно обсъдихме в този текст, тук не се изискват добри познания по висша математика, за да впрегнете стратегията в ход.

При всички математически системи за рулетка има определени основни правила, които трябва да следваме. При системата на Фреди става въпрос за това да се залага на 6 сплит-а (две съседни числа), като всичко зависи от това кое число се е паднало последно.

Например, ако последното паднало се число е 1, тогава нашите сплитове са следните: 1, 2, 19, 20, 21 и 33.

Ако последното число е 2, сплитовете са тези: 1, 2, 14, 20, 21 и 25.

При положение, че последното паднало се число е 3, тогава действаме с тези сплитове: 3, 7, 8, 20, 26 и 32. И т.н.

Според най-популярната версия на системата на Фреди, препоръчва се при залозите да следваме тази прогресия: 1, 2, 4, 6, 8, 12.

Започваме играта си с 1 жетон, като слагаме по един на шестте сплит-а, валидни за последното число, което се е паднало. Ако претърпим неуспех, тогава при следващото завъртане слагаме по 2 жетона на шестте сплит-а.

Лабушер

Бихме казали, че Лабушер е една от наглед по-сложните системи за рулетка, но щом веднъж ви я обясним, ще видите, че далеч не е чак такова предизвикателство. Всъщност тя следва съвсем проста логика и ще ви бъде нужна съвсем малко практика, за да влезете в ритъм.

Ето какво представлява системата за игра на рулетка Лабушер.

Вземете лист и химикал, като запишете редица от числа във възходящ ред. Числата могат да бъдат каквито ви хрумне, като ние ще използваме тези от 1 до 10.

Редицата изглежда ето така: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Следващата стъпка е да решите на кой цвят да заложите. И тук идва първото важно условие - вашият залог трябва да е сбор на първото и последното число в редицата, която преди това сте написали на листа. В този случай, това е сбор между 1 и 10, т.е. - залогът ни е 11.

Ако постигнем успех, тогава зачеркваме първото и последно число в редицата (в случая - 1 и 10). А ако загубим, тогава добавяме в редицата стойността на последния си залог (в случая - 11). И продължаваме да опитваме. Ако в даден момент останем със само едно число в редицата, тогава залагате с него, а ако спечелите, стартирате редицата наново.

Въпроси и отговори (FAQ)

Такава система не съществува. Гледайте на системите като на начин на игра, но не и като нещо, което ви гарантира печалба.

Примери за подобни системи са Мартингейл и Д’Аламбер.

Има множество различни идеи и трикове, които бихте могли да използвате, но за това се изисква и малко повече опит.

Както нееднократно казахме, системите за рулетка ви дават подход към постигането на печалби, но не могат да ви гарантират самите печалби.

open
Нагоре